Over mij

Toen ik meer dan vijftien jaar geleden zelf met lichaamswerk begon was ik meteen enthousiast. Als ik terugkijk heeft zowel het lichaamswerk als de daarop volgende lichaamsgerichte psychotherapie mij onder andere zoveel meer levenslust, zelfvertrouwen, basis in mijzelf, eigenheid, genieten en bewustwording gebracht. Ik leef veel meer vanuit mezelf in plaats van uit (vermeende) verwachtingen van anderen. In mijn praktijk en workshops wil ik anderen graag laten ervaren, wat ik zelf door middel van lichaamswerk heb ondervonden.

Meer dan 25 jaar heb ik als jurist gewerkt, in het bedrijfsleven en bij de Rijksoverheid. Enkele jaren heb ik dit werk gecombineerd met mijn eigen praktijk voor lichaamsgerichte psychotherapie. Begin 2017 hakte ik de knoop door om mij volledig op mijn praktijk voor lichaamsgerichte psychotherapie en mijn wekelijkse biodanzagroep te richten. Sindsdien heb ik toch ook weer met plezier tijdelijk en parttime bij ministeries gewerkt. Mijn plezier zit dan vooral in het gemeenschappelijke, het samenwerken aan een resultaat. Inmiddels focus ik mij weer volledig op therapie en biodanza en probeer ook daarin met anderen samen te werken!

Opleiding
Ik  heb mijn diploma lichaamsgerichte psychotherapie behaald bij Bodymindopleidingen, een erkend opleidingsinstituut in lichaamsgerichte therapie (www.bodymindopleidingen.nl). Naast deze opleiding heb ik diverse andere cursussen en opleidingen gedaan waar het lichaam als insteek wordt gebruikt voor persoonlijke ontwikkeling, zoals biodanza, mindfulness, tantra en sexual grounding (heart en sexuality). Ten slotte heb ik het diploma Psychosociale basiskennis  (medische basiskennis, psychologie en psychiatrie) volgens de Plato-normen behaald. Hierdoor worden mijn sessies (gedeeltelijk)  vergoed in het aanvullende pakket van diverse ziektenkostenverzekeringen.

Professionele achtergrond
Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging Stichting Beroepsorganisatie voor Lichaamsgerichte Psychotherapie (SBLP)  en als Registertherapeut BCZ ingeschreven in het Register Beroepsoefenaren Complementaire Zorg (RBCZ).

SBLP beroepsvereniging         : 05036513
RBCZ-registratie                          : 174582R
AGB-zorgverlener                        : 90057415
AGB-praktijk                                   : 90057398
KvK                                                      : 65265971

Biodanza
In 2019 heb ik mijn diploma behaald voor Biodanza-facilitator bij de Eindhoven School voor Biodanza. Biodanza helpt mij om nog meer contact te maken met mezelf, kwetsbaar te kunnen zijn, mijn levensenergie te voelen en stappen in het leven te zetten.

Sinds januari 2018 geef ik met heel veel plezier een wekelijkse Biodanzagroep, een prachtige aanvulling op lichaamsgerichte psychotherapie. Sinds september 2018 is deze groep wekelijks op de woensdagavond. De locatie is Huis van de Buurt Morschwijck, Topaaslaan 19 in Leiden. Per januari 2020 heb ik een nieuwe introductiegroep Biodanza gestart, wekelijks op de maandagavond in Cultuurhuis De Paulus in Oegstgeest. Voor meer informatie over Biodanza, klik hier