Fit terwijl je zit / Ademworkshop

Voor mensen die in hun werk of daarbuiten veel zitten en zich graag energiek en ontspannen willen blijven voelen.

In deze actieve workshop leggen we de nadruk op het oefenen en krijg je allerlei praktische tips. Je gaat – in een rustig tempo – ervaren en onderzoeken wat je kan doen om je natuurlijke ademritme meer ruimte te geven en je buikademhaling te stimuleren. 

MEER INFO:
Een diepe en rustige ademhaling door je buik is een effectief wapen tegen stress. Het heeft positieve effecten op je hartritme, en daarmee ook een positief effect op je hersenen, je zenuwstelsel en je hormoonstelsel. Er wordt minder adrenaline aangemaakt en meer serotonine waardoor je je meer ontspannen voelt. Ook voel je je energieker en kan je meerlevendigheid ervaren.

De eerste stap in de workshop is bewustwording van je ademhaling. Als je gehaast bent of stress ervaart, ga je vaak als vanzelf oppervlakkiger ademen. Op spannende momenten houd je mogelijk zelf je adem helemaal in. Merk je dat wel eens bij jezelf op? Als je rustig en ontspannen bent, dan zal je merken dat je ademhaling dieper is en je meer door je buik ademhaalt. Door actief te letten op je ademhaling, word je je meer bewust van hoe je je voelt en kan je hierin wat veranderen.

Oefeningen om je ademhaling meer vrij te maken is de tweede stap in deze lichaamsgerichte workshop. Onder meer de invloed op je ademhaling van je houding, je aandacht, gronding, vertraging, het loslaten van spierspanningen, je gedachten en overtuigingen komt aan de orde. Een goede ademhaling gaat tenslotte over meer dan je alleen ontspannen en
energiek voelen. Je ademhaling is met je totaliteit verbonden, is van belang voor je lichamelijke gezondheid en ook bijvoorbeeld voor je zelfvertrouwen en het aangeven van je grenzen.

Investering: 20,00 per persoon of 30,00 met twee personen.